دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی برق کنترل

فیاضی، غلامرضا

فرزاد تات | جمعه, ۴ اسفند ۱۴۰۲، ۰۸:۴۵ ب.ظ

غلامرضا فیاضى (متولد 1328ش)، استاد سطح عالی حوزه، عضو هیئت مدیره مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه

ولادت

در سال 1328ش در قم به دنیا آمد.

پدرش مرحوم حاج اسدالله، به پیشه بنایى اشتغال داشت و از همان راه روزگار مى‌گذراند.

تحصیلات

استاد فیاضى پس از اینکه قرآن و بخشى از دروس فارسى را نزد مادر خود و مکتب‌خانه فرا گرفت، با پدر خود به بنایى ساختمان مى‌رفت. در یکى از روزها که با پدر خود به منزل روحانى جلیل‌القدرى براى تعمیر ساختمان رفته بود، مورد عنایت آن روحانى جلیل‌القدر قرار گرفت و با عنایت او و رخصت پدر به امر اشتغال در حوزه علمیه قم روآورد. پس از طى مقدمات، به دروس سطح در نزد استادان مشهور آن روزگار راه یافت و سپس به درس خارج فقه و اصول استادان برجسته حوزه علمیه قم رفت و سالها از محضر آنان بهره‌مند شد.

او همزمان با تحصیل فقه و اصول، علوم عقلى را نیز در نزد استادان خبره فراگرفت، به‌گونه‌اى که بعدها خود به تدریس آن دروس روآورد و درس او در زمره بهترین دروس حوزه در علوم عقلى به شمار رفت.

استاد فیاضى در سالهاى تحصیل خود به محضر استادان برجسته بسیارى شرفیاب شد. او جامع المقدمات را نزد مرحوم شیخ محمدحسن قاضى‌زاده که همانا مشوق اصلى او براى رو آوردن به تحصیل در حوزه بود، فرا گرفت.

دروس دیگر حوزه را نزد اساتیدى همچون حجج اسلام و حضرات آیات باکویى، شیخ حسن تهرانى، جلیلى، دوزدوزانى، فاضل هرندى، سید ابوالفضل موسوى تبریزى، تقدیرى، نورى همدانى، مؤمن قمى، شیخ على پناه اشتهاردى و فاضل لنکرانى گذراند.

وى از سال 1351ش به مدت چهارده سال در دروس خارج حضرات آیات آقایان گلپایگانى، اراکى، حائرى، شاه‌آبادى، شیخ کاظم تبریزى، شیخ جواد تبریزى و وحید خراسانى شرکت کرد.

او در بخش علوم عقلى، شرح منظومه سبزوارى را نزد آیت‌الله گرامى، بدایه را نزد آیت‌الله جوادى آملى، نهایه را نزد آیت‌الله مصباح یزدى و اسفار را نزد آیت‌الله جوادى آملى فرا گرفت. همچنین او تمهیدالقواعد و شرح فصوص الحکم را نزد آیت‌الله جوادى آملى آموخت.

ایشان در سالهاى متمادى و از سالهاى آغازین تحصیل به امر تدریس اهتمام ویژه‌اى داشت. او دروس مختلف دوره مقدمات و سطح را بارها تدریس کرده و سپس به تدریس بدایه، نهایه و شرح اشارات رو آورد و هم اکنون نیز به تدریس اسفار اشتغال دارد. تبیین زیبا و استوار علوم عقلى از ویژگى‌هاى اوست و دروس و حتى نوارهاى تدریس او همواره مورد استفاده طلاب بوده است.

وى که از اعضاى جامعه مدرسین است، هم اکنون در حوزه علمیه قم، مؤسسه امام خمینى(ره) و مراکز علمى دیگر به تدریس اشتغال دارد.

آثار

  1. المنطق.
  2. درآمدى بر معرفت‌شناسى.
  3. منطق.
  4. تصحیح نهایة الحکمة.
  5. هستى و چیستى در مکتب صدرایى.
  • فرزاد تات

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی